Tuesday, September 27, 2011

The End



Lovely ladies & Gentlemen,


I, hereby will not updating this blog anymore




Plenty of reasons, but just let it keeps to only myself


I just need a beautiful life instead of beautiful amazing blog






A big million thanks to those who following this blog especially to my pretty & good friends..

Yes you :)






I will not deleting this blog. Siapa tahu, one day dah tua, we read the old posts back, reminiscing our good bad past time. Memories will never die.






Stll using the same contact number & having a new number too..


Anything,just give me a ring :)


meissaya.tumblr.com





Monday, September 12, 2011

Jodoh




Jodoh



Allah dah tetapkan jodoh,ajal,rezeki apabila roh ditiupkan kepada kita sejak kita didalam kandungan ibu



Pusing-pusing, lari-lari, sana-sini,gaduh baik gaduh baik, macam mana sekalipun kita berada, keadaan kita, suatu hari nanti jodoh akan sampai jua.



Dulu orang itu, orang ini,orang sinun, orang sanan, kalau Allah dah kata, orang itu jodoh kita akhirnya, jodoh kita juga lah.



Aku pun..dulu selalu rasa pelik, tapi itulah kebenarannya..Itulah rahsia Allah s.w.t




Setiap yang terjadi ada hikmahnya.. Allah dah rancang dari A to Z untuk kita..Sudah tentu yang terbaik..


Ya Allah, bring me close to those who will bring me close to YOU. Amin



'Although they plan, Allah also plans, & Allah is the best of planners' Surah Al-Anfal: 30




Monday, September 5, 2011

Hijab :)




InsyaALLAH..
:)

Thursday, August 25, 2011

Syukur :)

This, is the story of mine..

Tak apa lah kalau tak nak percaya or anything



Pada malam ke 22 Ramadhan 1432..

Saya, ibu tercinta & abang ipar dapat melihat sesuatu yang sangat sanga bernilai dalam hidup kami.


Sejurus selepas sembahyang terawih di surau berdekatan rumah, saya dan ibu melangkah keluar dari surau melalui pintu belakang.


Saya pun terdongak-dongak kepala melihat ke atas langit kerana sesudah sembahyang terawih & witir, pak imam ada membacakan doa untuk bertemu lailatul qadar.


Oleh itu, sudah tentu, semua orang pun sama, kepingin nak berjumpa dengan malam itu. Reason saya pandang-pandang ke atas itu adalah ada orang kata malam tu langit cerah,tapi takde bintang & bulan pun.


Sambil berjalan kaki pulang ke rumah.....


Me: Mama, takde bintang ngan bulan pun.

Mama: Ermm....



Mama: Ewin,cuba tengok tu (sambil tangan menunjuk ke langit)


Subhanallah....

Awan berbentuk kalimah Allah..seperti gambar di atas ini..

Ya Allah, tak terkata kami melihat awan itu, hanya awan itu yang ada di atas langit.

:')

Rasa sangat bersyukur dapat melihatnya..

Untuk memastikan betul ke apa yang kami lihat itu, kami menunggu abang ipar di tengah jalan.. dan menanyakan padanya dia nampak tak apa yang kami nampak..

Yup, dia pun nampak.. betapa gembira hati kami :)


Sehinggalah sampai ke rumah, awan tersebut mulai pecah..


Syukur sangat... Mungkin rezeki kami...

Selepas itu,banyak benda yang saya fikir-fikirkan.. Terima kasih Ya Allah..




#13

Entry 13- A letter to someone who has hurt you recently
















Thursday, August 18, 2011

Kenapa?!

Kenapa kau mengaku kau Islam...


kalau kalau kau tak ikut Rukun Islam?!!




Kenapa kau mengaku kau bertuhankan & percaya kan Allah


kalau kau buat apa larangan Allah & tak ikut suruhanNya?!!!




Malu.. Ye aku yang malu... aku! bukan kau..


Tuesday, August 16, 2011

Quotes Yg Terjumpa di Blog Lama

Usah didamba isteri secantik Balqis, jika diri tidak sehebat Sulaiman.
Usah diharap isteri seteguh Siti Hajar, jika diri tidak seperti Ibrahim,
Usah dicari suami sekacak Yusuf, jika cinta tidak setulus Siti Zulaikah,
Usah dituntut isteri sebaik Siti Khadijah, jika diri tidak sesempurna Muhammad'


Find a person who loves you for exactly who you are; bad mood, good mood, ugly, pretty, handsome..'
' The right person is still gonna think that sun shines out of your ass'
'That's the kind of person that's worth sticking with'

'You dont marry someone you can live with, you marry the person who you cannot live without'

' Remember that a successful marriage depends on two things : (1) Finding the right person (2) Being the right person'

' To be happy with a man you must understand him a lot and love him a little.
To be happy with a woman you must love her a lot and not try to understand him at all'